Bine aţi venit, Vizitator | Înregistrare | Autentificare
content top
Principală » 2013 » Aprilie » 19 » Ostrov
6:15 PM
Ostrov
Ostrov (sau "Insula"...depinde cum preferaţi) este un film realizat de regizorul rus Pavel Lungin şi prezintă povestea unui călugăr ortodox din Rusia, care duce o viaţă dedicată lui Dumnezeu, datorită experienţelor sale din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.
 
    În timpul războiului (mai exact în anul 1942), marinarul Anatolie şi căpitanul sau (Tihon) sunt prinşi de un grup de soldaţi germani în timp ce transportau cărbune pe vasul lor. Un ofiţer german îi oferă lui Anatolie şansa la viaţă, doar dacă îl împuşca pe colegul său, iar datorită disperării sale, acesta îl împuşca pe Tihon. La scurt timp după acest eveniment, soldaţii germani aruncă vasul în aer, iar următoarea zi, Anatolie este găsit de un grup de călugări de la o mănăstire din apropiere.

    De la evenimentul precedent, acţiunea filmului trece direct în anul 1976, fără a oferi detalii despre evenimentele care s-au petrecut în acest interval de timp. Anatolie este în impostaza unui monah, care încă suferă în urma crimei pe care a săvârşit-o în război. Fiind măcinat de acest păcat, acesta se apropie de Dumnezeu şi duce o viaţă în rugăciune, pentru a fi iertat.
   Anatolie are darul profeţiei şi a vindecării, iar oamenii vin la el pentru a-i cere ajutorul. De asemenea, acesat atrage atenţia (prin diferite semne) şi celorlalţi călugări asupa păcatelor lor, încercând să îi îndrepte.
 
     Nu aş vrea să ofer prea multe detalii importante, aşa că am decis să închei aici prezentarea filmului. Indiferent dacă sunteţi o persoană credincioasă sau nu, trebuie să vedeţi acest film, deoarece aprofundează ideea de iertare, iar fiecare scenă este captivantă, ridicând întrebări cu privire la viaţa pe care o avem şi asupra faptului că trebuie să fim pregătiti întotdeauna.
Categorie: Altele | Vizualizări: 314 | Adăugat de: marcel123 | Tag-uri: filme, ostrov, film crestin, film ortodox | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
content top