Bine aţi venit, Vizitator | Înregistrare | Autentificare
content top
Principală » 2013 » Aprilie » 9 » Primele impresii din clasa a XII-a
12:41 PM
Primele impresii din clasa a XII-a
În viaţa oricărui adolescent vine o vreme când frenezia vieţii de liceu este înlocuită încet, dar sigur, cu un mare morcov atunci când te gândeşti la iminenta apropiere a examenului de bacalaureat şi, după caz, a celui de admitere.

În perioada claselor IX-XI mă uitam la viitorii absolvenţi ca la nişte oropsiţi ai sorţii. Mă puneam în postura lor, dar preferam să amân ideea că va veni şi pentru mine clasa a XII-a. În fine, după o vară în care am luat, probabil, cea mai dificilă decizie (alegerea facultăţii şi a centrului universitar), inevitabilul s-a produs. M-am trezit, fără voie, din spectator în actor în filmul absolvirii şi al examenelor de care va depinde, iremediabil, viitorul meu.

Trebuie să recunosc faptul că nu e atât de rău precum îmi închipuiam. Dacă ai făcut la timp ceea ce a trebuit, clasa a XII-a e mai mult un fel de bau-bau. Ce-i drept, spun asta şi din perspectiva elevului care termină un profil de socio-umane şi nu unul de mate-info. Chiar şi aşa, dacă nu ar fi admiterea, în afară de câteva ore dedicate recapitulărilor, nimic nu ar fi neobişnuit.

Dacă e să mă întrebaţi pe mine, trei ingrediente fac mai uşoară viaţa unui elev de clasa a XII-a: conştientizarea faptului că BAC-ul bate la uşă, buna organizare a timpului şi învăţarea constantă. E esenţial să te apuci din timp de învăţat, pentru a putea să le faci pe toate. Să fim serioşi, câteva luni în care fac ce vreau trece pe planul doi, în detrimentul asigurării unui viitor, nu e chiar atât de catastrofal.

Cel puţin aşa fac eu şi, până acum, sunt mulţumit. Între pregătirea examenului de bacalaureat şi a celui de admitere la facultate, reuşesc să mai găsesc măcar câteva zeci de minute în care mă ocup şi de ceea ce îmi place. Nu de alta, dar asta recomandă şi psihologii; altfel poate apareasurmenarea.

Categorie: Personale | Vizualizări: 392 | Adăugat de: marcel123 | Tag-uri: clasa a XII-a, bacalaureat, admitere, impresii, facultate, opinii | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
content top